Gatebarnhjemmet i Awassa

Mange venner av Gatefolket i Norge har også et nært vennskap med den tidligere gategutten Goitom Gebreslassie som nå er utdannet sivilingeniør og som i samarbeid med Bright Star og Gatefolket driver et gatebarn-hjem i regionhovedstaden Awassa i Sør-Etiopia.

Goitom fikk muligheten til å besøke Norge for første gang i 2015. Da vant han manges hjerter, og årsaken er at han så sterkt ønsker å betale tilbake noe av det han selv har fått gjennom gatebarnprosjektet som vi i Norge har støttet siden 2001.
12 gutter i alderen fra 10-18 år  bor på hjemmet i utkanten av Awassa. Gatefolket dekker en del av de totale driftsutgiftene ved hjemmet. Alle barna og ungdommene går på skole. I tillegg støtter Gatefolket også 10 barn som bor hjemme, men som kommer fra så fattige familier at de ikke er i stand til å betale skolepenger.

Et stort hjerte
Alle i Gatefolkets styre har møtt Goitom, og vi kjenner ham som en person med et utrolig stort hjerte. 20 år gammel tok han fatt på sivilingeniørstudiet i Awassa etter at han ble plukket opp fra gata i Addis Abeba noen år tidligere. Han delte rom med fem andre gutter. Goitom gjennomførte studiene på fem år.
To år etter at han startet ved universitetet i Awassa etablerte han et hjem for gatebarn i byen. Han så nøden blant barna, og kjente på smerten fra sin egen oppvekst. Dermed leide han et bolighus for gatebarna og kunne hjelpe gatebarn i byen til et verdig liv, gi dem et hjem og skolegang. To voksne personer bor fast sammen med barna.