Flott turvær og fantastisk støtte til Gatefolket i Stavern

Jentene på Kyststien var nok en gang velsignet med et fantastisk turvær til tross for dystre meldinger fra meterologene. Først overskyet og deretter strålende sol under et arrangement som var kraftig nedskalert som følge av korona-pandemien, men som likevel ble en festdag for de 400 deltakerne som stilte opp.

Bildet: Kristin Hammer Anvik kunne glede seg over en fantastisk fin dag hjemme på gården sammen med 400 positive og fornøyde damer, som hygget seg både med flott tur, god mat og drikke  og sosialt samvær.

Her manglet det ikke på humør og glede og en fantastisk støtte til Gatefolkets arbeid i Etiopia. En svært fornøyd kasserer Arne Brokhaug kunne notere et nettoresultat på godt over 16.000 kroner i løpet av arrangementet, et resultat dugnadsgjengen på fem personer fra Gatefolket gledet seg stort over.

-Denne gangen
var det ikke den økonomiske siden som var viktigst for oss, men det at vi fikk være tilstede og markere at samarbeidet mellom Jentene på Kyststien og Gatefolket er et samarbeid som har vokst seg sterkt over flere år. Når situasjonen tilsa at arrangementet måtte nedskaleres var det viktig for oss å vise at vi støtter hverandre, sier styreleder Odd Borgestrand.

Det er ingen tvil om
at arrangørene også setter pris på samarbeidet. Hvert år sørger de for at 14 barn kan fortsette sin skolegang ved våre skoler i Addis Abeba, og i tillegg bidrar de sterkt til den øvrige driften av arbeidet i Etiopia. Dette blant annet fordi Gatefolkets representanter kan selge kaffe, hundre prosent sponset av Kaffemannen AS, og vaffelrøre, syltetøy og diverse effekter er betalt av Kristin og Sigmund Anvik gjennom Anvik Gård AS.  Når deltakerne på årets treff i tillegg rundet av oppover i rause beløp både for kaffe og vafler og i tillegg villig tok lodd foran høstens digitale basar i regi av Gatefolket,- ja da ble dette en god dag også økonomisk for gatebarnprosjektet.

Nå håper både vi og arrangøren at neste år blir et normal-år med opp mot 3000 deltakere som kan hygge seg over en flott tur på den 11 kilometer lange turen på kyststien fra Stavern til Anvik gård. Det er bare å glede seg!

Gatefolkets dugnadsgjeng, fra venstre Odd Borgestrand, Tore og Sidsel Bjørnstad, Arne Brokhaug og Vigdis Andersen.

Gatefolket fikk også i år fortelle om sitt prosjekt på en synlig måte i reke-teltet.