Gatefolkets reise til Etiopia fullbooket, – mulighet for ny reise

  1. OPPDATERT 2.juli 2023;  Gatefolkets reise til Etiopia fra 4. til 13. januar 2024  er nå fullbooket med 24 deltakere. Dersom det fortsatt er interesse for flere å bli med til Etiopia setter vi opp en ny tur i perioden 18. -27. januar med inntil 12 plasser. Kontakt oss på post@gatefolket.no
    Også her gjelder førstemann til mølla.  
  2. Etiopia er landet med 13 måneder, spennende landskap og kulturer. Inkludert i reisen er også besøk ved flere av våre prosjekter både i Addis Abeba og i Sør-Etiopia.

Bildet: Kjøkkenet ved vårt senter i fjellandsbyen Chencha er enkelt, men maten som serveres smaker utmerket.

Et av mange høydepunkter blir julefeiring med ca 600 barn og unge fra gata på den første reisen fra 4. -13. januar, På en eventuell andre reise  fra 18. -27. januar blir det også et nært møte med mange gatebarn. Dere som har fadderbarn får også mulighet til et personlig møte med dem. Maksimalt 24 personer kan delta på den første reisen, mens det er plass til 12 personer på den andre reisen. Og her gjelder førstemann til mølla. Siste frist for påmelding er 1.oktober.

Foreløpig program for reise nr 1
Vi reiser fra Oslo Lufthavn, Gardermoen på kvelden torsdag 4. januar, og ankommer Addis Abeba neste morgen. Etter innkvartering på vårt hotell og velkomst deltar vi på julefeiring med gatefolk.
Hele lørdagen er satt av til å besøke våre to skoler i Addis Abeba, der faddere får anledning til å hilse på sine fadderbarn. Søndag er det tid for å bli med på gudstjeneste med mye sang og musikk før vi spiser lunsj sammen med tidligere gatejenter, som har fått en ny start i livet.
Mandag er det tid for besøk ved vårt hjem for gutter, og en tur opp på Entoto-fjellet på 3000 meters høyde.  Tirsdag til torsdag reiser vi med innenlandsfly til Sør-Etiopia.

Utflukter
Her besøker vi blant annet den pittoreske fjellandsbyen Chencha, der prosjektet driver ungdomssenter, førskole og en klinikk. Det blir en flott kveld med god middag ved Abaya-sjøen utenfor Arba Minch. Vår siste dag i Etiopia er fridag der vi besøker en keramikk-fabrikk drevet av kvinner og dessuten landets mest moderne fritidspark. Etter en hyggelig avskjedsmiddag reiser vi sent på kvelden til flyplassen, og tar nattfly hjem til Norge. Her lander vi lørdag formiddag 13. januar.

Program for reise nr 2
vil stort sett følge samme opplegg som reisen beskrevet over, med unntak av julefeiring. Det blir i stedet arrangert en samling med gatebarn ved vårt kontaktsenter der vi får høre om livet på gata og hvorfor barna endte opp som gatebarn

PRIS for reisen er estimert til 17.000 kroner, men med den usikre valuta-situasjonen kan dette endre seg. Prisen inkluderer fly t/r Oslo-Addis Abeba. Innenlandsfly Addis Abeba-Arba Minch. Hotellovernattinger inkl. frokost, all annen transport i Etiopia.  Inngang til Yod Abyssinia folklore-kveld inkl middag, Unity Park og regnskog-safari i Arba Minch. Ikke inkludert: visum (50 dollar) reiseforsikring og vaksiner.  Enkeltromstillegg kr. 1000,-

Ønsker du å melde deg som interessert til å være med kan du sende en epost til post@gatefolket.no eller en SMS til 90 62 00 28, der du opplyser om navn, adresse, tlf og epost. Vi vil da sende deg utførlig informasjon om reisen. Deltakere bør være i normalt god form da vi oppholder oss i høyder opp mot 3000 meter.
Her et lite galleri av bilder fra november i fjor: