Akutt hjelp for å redde gatebarn-hjem

Mange venner av Gatefolket i Norge har også et nært vennskap med den tidligere gategutten Goitom Gebreslassie som nå er utdannet sivilingeniør og som driver et guttehjem i regionhovedstaden Awassa i Sør-Etiopia. Nå har han sendt ut en sterk appell om økonomisk hjelp for å redde hjemmet. Gatefolkets styre har på kort varsel vedtatt å bidra med akutt-hjelp.

Bildet: Takket være den tidligere gategutten Goitom Gebreslassie har disse ungdommene fått et fotfeste i livet. Nå trenger de akutt hjelp for å beholde huset sitt, og Gatefolkets styre har vedtatt en ekstrabevilgning for å redde guttehjemmet. 

Det er et snaut år siden Goitom fikk muligheten til å besøke Norge for første gang. Da vant han manges hjerter, og årsaken er at han så sterkt ønsker å betale tilbake noe av det han selv har fått gjennom gatebarnprosjektet som vi i Norge har støttet de siste 15 årene.
Lokale sponsorer i Etiopia har ikke lenger økonomi til å støtte prosjektet, og dermed står 12 gutter i alderen fra 10-18 år i fare for å bli satt på gata i begynnelsen av juni.
Goitom skriver til oss at kostnadene er for store til at han kan ta alt dette ut av egen lomme.
Det aktuelle beløpet for husleie og skolepenger til de 12 guttene er på ca 15.000 kroner for resten av 2016. Gatefolket, sammen med et par privatpersoner har lovet å bidra med dette beløpet.

Dersom du ønsker å hjelpe Goitom og hans prosjekt kan du overføre et beløp til Gatefolkets giverkonto: 1080 21 24 444, og merke beløpet med Goitom. Midler ut over 15.000 kroner vil gå inn i vårt totale driftsbudsjett.

Et stort hjerte
Alle i Gatefolkets styre har møtt Goitom, og vi kjenner ham som en person med et utrolig stort hjerte. 20 år gammel tok han fatt på sivilingeniørstudiet i Awassa etter at han ble plukket opp fra gata i Addis Abeba noen år tidligere. Han delte rom med fem andre gutter. Goitom gjennomførte studiene på fem år.
To år etter at han startet ved universitetet i Awassa etablerte han et hjem for gatebarn i byen. Han så nøden blant barna, og kjente på smerten fra sin egen oppvekst. Dermed leide han et bolighus for gatebarna og kunne med støtte fra vår samarbeidsorganisasjon, Win Souls for God, hjelpe gatebarn i byen til et verdig liv, gi dem et hjem og skolegang.

I dag er det 12 barn ved hjemmet. Goitom bor selv i en leilighet i nærheten sammen med sin lille familie. En voksen person bor fast sammen med barna i tillegg til at Goitom og kona hans tilbringer mye tid med ungdommene etter arbeidstid. I denne situasjonen må vi hjelpe. Vi kan ikke stå og se på at 12 gutter mister det fotfestet de nå har fått.