50.000 til gatebarn fra Jentene på Kyststien

Strekningen fra Stavern til Anvik gård er en flott del av Vestfold.

Strekningen fra Stavern til Anvik gård er en flott del av Vestfold.

Fantastisk vær og jenter i festhumør under årets Jentene på Kyststien i Stavern lørdag 4.juni. Deltakerne bidro med om lag 50.000 kroner til gatebarn i Etiopia denne festdagen.

Bildet: 3200 damer fra hele landet samlet til årets Jentene på Kyststien i Stavern. De hadde en fantastisk dag i solskinnet.

Drøyt 3.200 damer i alle aldre gjennomførte den 10 kilometer lange turmarsjen fra kirketorget i Stavern til Anvik gård, der de ble tatt imot med rekebuffet, underholdning, mannekengoppvisning og masse andre ting som damer setter pris på når de har en dag til egen disposisjon. Damene storkoste seg med reker, for det gikk med totalt 1,7 tonn!
-Dette er det mest vellykkede arrangementet siden vi startet opp, og det er så hyggelig at gatebarnprosjektet blir så godt mottatt av det store flertallet deltakere. Det sier Kristin Hammer Anvik, som sammen med mannen Sigmund står som vertskap for kjempearrangementet.

 Et viktig samarbeid
Gatefolket nyter godt av samarbeidet med arrangørene av denne turmarsjen, som i år ble arrangert for 11.gang. Jentene i Gatefolkets styre ble med på den flotte marsjen i Vestfolds skjærgård, og var udelt begeistret over naturopplevelsen.

I tillegg til å få gratis stand, der vi kunne informere om vårt arbeid, fikk vi i år muligheten til å selge solbremmer sitteunderlag, kaffe og vafler. Det blir penger av slikt. Faktisk om lag 55.000 kroner. Takket være milde gaver fra arrangørene og kaffeleverandøren Kaffemann hadde vi ingen utgifter. Gatefolkets styre og andre frivillige medarbeidere fikk dermed en meningsfull dag i Stavern i dobbelt forstand.

Tore Bjørnstad solgte vafler for flere tusen kroner sammen med sine kolleger i Gatefolket.

Tore Bjørnstad solgte vafler for flere tusen kroner sammen med sine kolleger i Gatefolket.

-Dette var virkelig moro, sier styremedlem Tore Bjørnstad som viste seg å være en eminent selger og ambassadør for Gatefolket både på torget i Stavern og på Anvik gård, Han får samtykkende nikk av samtlige med Gatefolkets logo på skjortene.
Gatefolkets styre og ledelsen i Jentene på Kyststien i Stavern i Vestfold er enig om et fortsatt samarbeid for å hjelpe gatebarn i Etiopia til utdanning og et verdig liv. Jentene på Kyststien blir en solid sponsor for gatebarn-arbeidet i Etiopia.