400 på sommerklubb i den nye skolen

9.07.13: 400 elever i alderen 12-16 år er nå i gang med sin sommerklubb ved den nye Entoto Freedom School i Addis Abeba. 28 universitetsstudenter fra ulike universiteter i Etiopia stiller opp som lærere og instruktører på frivillig basis.

 

Entoto Freedom School, som ble offisielt innviet 29.oktober i fjor, har hatt en trang fødsel på grunn av manglende elektrisk kraft til skolen.  Dette problemet er fortsatt ikke løst, men det er strøm og vann nok til at skolen nå kan settes i drift. 400 elever fyller godt opp i en skole, som med tiden vil ha en total kapasitet på 700 elever.

Skoleelever i Addis Abeba har seks ukers sommerferie, og derfor arrangerer WSG og Hope for Children en sommerklubb som heter Lucy. (Lucy er navnet til et av de mest kjente og mest komplette fossil eksemplarene av menneskeslekten Australopithecus. Det ble funnet i 1974 i Awash-dalen i Etiopia, og alderen blir anslått til 3,1 millioner år.)

 

Lucy sommerklubb tilbyr undervisning i engelsk og datafag, sosiale temaer og diskusjonsgrupper beregnet for ungdom. I tillegg blir det sportsarrangementer, alt fra fotball, håndball, sjakk og mange andre aktiviteter.

Dette er våre egne elever fra Gurara og Entoto, og totalt har 400 av våre elever har meldt seg på.

Alle aktivitetene foregår ut fra den nye skolen i Entoto.