Etiopiske perlebånd til 1.550 jenter i Stavern

Den 16. utgaven av Jentene på Kyststien ble avviklet i strålende vær, og med 1.550 deltakere. 12 frivillige fra Gatefolket fikk også i år være med på arrangementet med loddsalg i tillegg til salg av kaffe og vafler og informasjon om gatebarn-prosjektet i Etiopia. Årets deltakere bidro med totalt 32.141,- kroner til prosjektet. Det takker vi hjertelig for.

Bildet: 1.550 grønnkledde jenter satte sitt preg på det flotte området ved Anvik gård, halvveis mellom Stavern og Helgeroa i Vestfold.

Bildet: Årets deltakerbånd var perle-armbånd i de etiopiske fargene, rødt, gult og grønt. Disse var produsert av jenter ved Deborah-senteret i Addis Abeba.

Etiopiske farger preget samtlige deltakere i år. Årets deltagerbånd var nemlig perlearmbånd i de etiopiske fargene, rødt, gult og grønt.  Disse var produsert av jenter ved Deborah-senteret i Addis Abeba. Dette er et hjem for tidligere gatejenter, som får muligheten til å starte på nytt i et meningsfylt liv med mulighet for yrkesutdannelse og omsorg av dyktige medarbeidere i Bright Star.

Arrangørene av Jentene på Kyststien, Sigmund og Kristin på Anvik Gård utenfor Stavern, har selv besøkt dette hjemmet og det øvrige arbeidet som Gatefolket får være med i. Et resultat av samarbeidet mellom Gatefolket og Jentene på Kyststien er også støtte til utdanning for barn fra de aller fattigste familiene i Addis Abeba.

Trivelig dag for 1550 jenter.
Jentene på Kyststien er et sosialt arrangement som samler jenter fra hele landet. Turen starter på torget i Stavern og ender opp på Anvik Gård, en strekning på ca 12 kilometer.. Løypa går i variert terreng og et vakkert kystlandskap. Dette er en tur uten tidtaking og nummerlapp på brystet og med rikelig muligheter for bading, foto-stopp eller en medbrakt lunch. På Anvik Gård ble det også i år invitert til rekebuffet, noen utstillere og herlig «jentemusikk» fra scenen. Arrangørene er også tydelig på at de støtter Gatefolkets prosjekt.

Bildet: Gatefolket stilte med 12 frivillige under Jentene på Kyststien i år. En stor takk til Sidsel Bjørnstad og hennes flotte gjeng fra Østfold og Toten.