23 barn fikk sine faddere under Skjærgårds 2018

23 barn i Addis Abeba fikk sine første faddere under årets Skjærgårdssang, og hundrevis av festivaldeltakere ble kjent med vårt arbeid i Etiopia.

Bildet: Vigdis Andersen er selv fadder og deltok under 20 års jubileet i Etiopia i fjor. I Langesund vervet hun nye faddere!

-Det er både spennende og inspirerende å stå på stand for gatebarnprosjektet, sier styremedlemmene Tore Bjørnstad og Lars Otto Hammer, som ikke lot noen mulighet gå fra seg til å markedsføre prosjektet.
Denne gang stilte Gatefolket opp med seks frivillige medarbeidere, som alle bidro på hver sin måte til det fine resultatet med nye faddere.

Årets festival
hadde nok en gang et variert knippe artister. Fredagen startet med Hans Petter Hammersmark kjenner vi fra Oslo Gospel Choir, en sprudlende ung mann med en mektig stemme.
Anette Løvtangen er for de fleste ukjent, men den dype bluesrøsten gledet mange.
Arnold Børud tok oss med på en liten reise i sitt musikalske univers. Børud, som også støttet Gatefolket med to jubileumskonserter og et betydelig beløp i forbindelse med sin 70 års feiring, framstår som en bauta innenfor kristen musikk Norge, og bidro med sanger som mange har et spesielt forhold til.

Fyrlysprisen til Solveig Leithaug
Solveig Leithaug elsker sitt gamle hjemland Norge og kommer stadig på besøk fra USA. Med platen TIME sang hun personlig og raust om tro og tvil. Solveig Leithaug ble da også tildelt årets Fyrlys-pris. Juryen kom med følgende begrunnelse: «Vi har alle fulgt karrieren din gjennom mange tiår. Du oppmuntrer oss, styrker oss, og deler av din livsvisdom. Tekstene dine treffer oss midt i hjerteroten. Du hyller skaperverket, familien, oppveksten, og livet på din egen hjertevarme måte. Du trollbinder oss med ekthet, varme og din genuine musikalitet.»

Lørdagen startet
med svensk/norsk samarbeid da Solveig Leithaug, Hans Petter Hammersmark, Maria Gustin Bergström og Tomas Sjödin invitere til en nær og god formiddag i Skjærgårdshallen.
På ettermiddagen kom Nordic Tenors, som inviterte til en musikalsk fest og en solid hyllest til gleden, spekket med musikalske høydepunkter og humor.
The Browns var et nytt bekjentskap. Denne familiegruppen kom fra midtvesten i USA og deres musikalske uttrykk var irsk inspirert countrymusikk som engasjerte og inspirerte publikumet i Langesund.

Lynda Randle -Sterkt og personlig fortalte hun om sine opp- og nedturer i livet.

Sterkt vitnesbyrd
For mange var nok Lynda Randle det store høydepunktet på lørdagskvelden. Sterkt og personlig fortalte hun om sine opp- og nedturer i livet. Hennes budskap var klart: Gi aldri opp, uansett hvor mørkt det ser ut. Jesus vil lede deg gjennom, lovte hun som er en av USAs mest folkekjære gospelsangere og er svært populær også i Norge, som hun kaller ”sitt andre fedreland”.
Lørdagskvelden ble avsluttet med allsang-kveld. Maria Gustin Bergström og Svein Olsen tok med seg flere av artistene til en flott allsangs- kveld.

Gudstjeneste
Årets festival ble som vanlig avsluttet med Gudstjeneste. En fullsatt hall deltok i feiringen, med alt fra søndagsskole til nattverd. Tomas Sjödin talte, og mange menigheter i nedre Telemark deltok på møtet.

Skjærgårdshallen i Langesund var fyllt opp til hver eneste samling, og det ble for mange en helg med mye påfyll både sosialt og åndelig.
Vi i Gatefolket gleder oss over at festivalen også betyr noe for barn i Etiopia, og takker de nye fadderne som nå blir med i dette fellesskapet.

Tore Bjørnstad etablerer alltid god kontakt.