Solskinn og god støtte fra Jentene på Kyststien

10.06.17: Etter et forrykende uvær med mye vind og bøttevis med regn ble det en solskinn en norsk sommer verdig under årets Jentene på Kyststien i Stavern. Også i år ble Gatefolket invitert til å være med på denne store festdagen for jenter og damer fra store deler av landet

Bildet: Primus motor Kristin Hammer Anvik mener det er viktig at Jentene på Kyststien bidrar til at barn i utviklingsland får en sjanse til et meningsfylt liv.

Også i år ble Gatefolket invitert til å være med på denne store festdagen for jenter og damer fra store deler av landet.
Dermed var det mange damer i festhumør også denne lørdagen, selv om fredagens uvær ga grunn til bekymring. Et så stort utendørsarrangement krever nesten godt vær for å bli vellykket, og årets arrangement gikk så absolutt inn i rekken av vellykkede arrangemente i Stavern og på Anvik gård. Deltakerne bidro i år med drøyt 37.000 kroner til gatebarn i Etiopia denne solfylte lørdagen.

Turmarsj
Drøyt 3.000 damer i alle aldre gjennomførte den 10 kilometer lange turmarsjen fra kirketorget i Stavern til Anvik gård, der de ble tatt imot med rekebuffet, underholdning og masse andre ting som damer setter pris på når de har en hel helg til egen disposisjon. Damene storkoste seg med reker, for det gikk med totalt 1,6 tonn!

3.000 damer fyllte den store plassen utenfor hovedbygningen på Anvik gård etter gjennomført turmarsj.

Strålende fornøyd
Det var en strålende fornøyd primus motor Kristin Hammer Anvik som ønsket damer fra hele landet velkommen til det 12.arrangementet i rekken. Det begynte med 245 deltakere og er nå blitt et kjempearrangement med 3.000 deltakere. Mannen Sigmund og et femtitalls lønnede og frivillige medarbeidere gjør også en kjempejobb i forkant, under og etter arrangementet. Vi overhørte mange damer som skrøt av logistikken rundt årets arrangement. Her fungerte absolutt alt til punkt og prikke.

God sum til Etiopia
Gatefolkets styre og frivillige stilte mann- og kvinnesterkt opp på årets arrangement. Totalt var det 11 representanter som gikk rundt på plassen i sine hvite skjorter for å promotere arbeidet og i tillegg selve kaffe, vafler og effekter for Jentene på Kyststien. Dette innbragte altså totalt 37.000 kroner
Takket være milde gaver fra arrangørene og kaffeleverandøren Kaffemann hadde vi heller ikke i år andre utgifter enn Gatefolkets utsendte selv dekket i form av reiseutgifter.

Jentene på Kyststien blir dermed en solid sponsor for gatebarn-arbeidet i Etiopia, og det er et samarbeid arrangørene gjerne vil fortsette med. I tillegg til inntektene fra årets arrangement har Jentene på Kyststien gjennom Kristin og Sigmund tatt ansvar for å gi 15 barn utdanning, slik at de er skolebarn i stedet for gatebarn. Det takker vi hjertelig for.

 

Gatefolkets medarbeidere ble godt mottatt av Jentene på Kyststien også i år.