Barnetøy til 50 familier i Addis Abeba

Bildet: Sidsel Bjørnstad i Gatefolket fikk en opplevelse for livet da hun var med å dele ut barnetøy i bydelen Entoto i Addis Abeba i dag. Foto: Odd Borgestrand

31.10.16: Nærmere 70 kg med barnetøy var med i bagasjen til Etiopia denne uka da tre av styremedlemmene i Gatefolket deltok på årets Partners Meeting i Addis Abeba. I dag fikk 50 familier pent brukt tøy til sine barn.

Det var de to tidligere vedjentene Almaz og Asnagish som sammen med gatebarn-leder Hawi Badasa inviterte til klesmarked i bydelen i Entoto i Addis Abeba. I utgangspunktet ble 25 mødre invitert til utdeling av flott barnetøy til barn fra nyfødt til fire år. Jungeltelegrafen i denne delen av Entoto-byen gikk raskt og det ble som ventet forholdsvis kaotiske forhold etter hvert som folk strømmet inn gjennom portene til boligkomplekset til Asnagish.

To hyggelige politimenn hjalp til med å ordne køen og til tross for at enda flere mødre sto utenfor porten og ville inn, var det mange som fikk både helt nytt og pent brukt tøy til de minste i sine familier.

Hanne og Sidsel Bjørnstad gjorde en stor jobb med å finne klær i rett størrelse under utdelingen, og dette var en opplevelse de aldri tidligere har vært med på, forteller de til Gatefolket.no.
Opplevelsen i dag vitner om et enormt behov for pent og varmt tøy til barn i denne fattige bydelen. Vi takker alle bidragsytere som ga oss muligheten til å dele ut barnetøy i dag.