Formidlet tro, håp og kjærlighet

Til et surt og kaldt Norge kom de tre gatebarnlederne Gizachew Ayka, fadderansvarlig Befrdu Meseret og administrativ leder Sewit Ketema. De sørget for varme til sine norske støttespillere rundt om i landet.

Bildet: Sterkt møte hjemme i egen stue: Fra venstre Tor Ljøkjell, Nathalie, Benjamin, Befrdu, Jonathan, Ragnhild og Sewit.

-Ukesbesøket i midten av november ble en festreise for oss. Vi vil takke alle vi møtte for det vi kunne formidle og alt vi fikk tilbake, sier de tre til Gateposten. Årets besøk ble innledet i Trøndelag, der de tidligere Etiopiamisjonærene Ragnhild og Tor Ljøkjell var vertskap. 

-Med takknemlighet
og forventning så vi fram til å få  disse tre etiopernes verden inn i stua vår, komme tettere på, og la dem selv få dele dette med våre venner og kjente i nærmiljø og kristne fellesskap, skriver Ragnhild i sin rapport fra besøket. Hun forteller videre:
Godt innpakket i egne og lånte fjær fra topp til tå, ble første dag innledet med en frisk tur til Løksmyra på grensa til Klæbu,til Tors barndoms-rike. De kom hjem blidspente og forfrisket, etter pølsegrill og frisk luft.
På kvelden var det Etiopia-kveld med Gauldal Kristne Fellesskap på Hovin bedehus, sør i Melhus, som lenge hadde gledet seg til dette besøket. Etioperne sang flere amhariske sanger og etterhvert ble også forsamlingen med.
Våre etiopiske venner sto alle tre ikledt nydelige håndsydde, vevde skjorter med broderier og sang med mange spesielle lyder. Men de beveget tilhørerne på hjerte-nivå, der de sang med ekthet og innlevelse. Gizachew delte opplevelser fra egen fattigslig barndom og visjonen som vokste fram om å hjelpe de mange . gatebarna i Addis Abeba og starte forebyggene arbeid blant fattige familier. Arbeidet har i løpet av årene utviklet seg til å omfatte hjelp til prostituerte, og utanning til både barn, og unge kvinner og menn. Dette ble vi invitert til å bli med på. FOR en mulighet!

Konfirmant-treff
Tirsdag 13. november var konfirmantene i Midtre-Gauldal den heldige tilhørerskaren. Denne ettermiddagen fikk de innblikk i en totalt fremmed verden, til forskjell fra rikdommen og selvfølgeligheter i hverdagen i Norge. Til ettertanke var det også likheter mellom det å være ung både i Norge og Etiopia, og kanskje er det utfordringer i livet begge steder.

Med stor takknemlighet
og usigelig glede etter tre dager i lag med disse fantastiske menneskene, sendte vi dem videre til Toten. Men, kvelden før ga de oss kanskje den eller største gaven vi kunne få. De samlet oss rundt seg i stua vår. I etiopisk tradisjon overrakte de gaver, og de ville så gjerne be for Norge og for oss som vertskap. Her ble vi velsignet på et fremmed språk. Det ble for oss en «hellig stund» i vår egen stue, der vi opplevde fellesskapet i tro, håp og kjærlighet. Derfor takker vi for tre rike dager, avslutter Ragnhild Braseth Ljøkjell på vegne av egen familie og Gauldal Kristne Fellesskap.

Møtte totninger med stort hjerte

Etiopiatreffet på Betel i Lensbygda på Toten samlet et tredvetalls unge og eldre totninger. De tok varmt imot våre etiopiske gjester, forteller Gatefolkets nestleder Inger O. Opsahl Hovland.
For det var en sur og kald kveld, sett med etiopiernes gradestokk, sier Inger med et godt smil. Ekstra gledelig var det at noen etiopiere bosatt på Toten deltok.  Det ble en lang og god kveld der samtalen gikk lett både på engelsk, totning og amharisk, og innimellom en blanding av alt for å uttrykke følelser og begeistring for hva våre gjester får utrettet med små midler og stort hjerte. Kollekten til dette arbeidet viste stor interesse og giverglede, da opptellingen viste nærmere 14.000 kroner.

Varmt møte på Toten også. Foran: Sewit Kedema og styremedlem i Gatefolket, Mariann Mydland. Bak fra v: Arnfinn Hovland, Inger Opsahl Hovland, Gizachew Ayka, Georg Raddum og Befrdu Meseret

Samlingen ble avsluttet med kveldsmat for alle, og nye vennskapsbånd ble knyttet mellom våre to verdener.  Et varmt møte, selv om Sewit nektet å gå ut av en setevarm bil før kveldens vert, Inger Opsahl Hovland, hadde låst opp døra hjemme slik at den etiopiske kvinnen kunne løpe rett inn fra den fæle norske kulden (som sikkert var på minst 5 grader PLUSS.)
I.O.H.